Luhangan kunnanhallitus käsitteli maanantaina kouluverkkokysymystä. Pari viikkoa sitten julkaistu konsulttiselvitys aiheesta innoitti poliitikot tekemään ratkaisuja pikavauhtia.
Martti Markkanen (kok.) teki esityksen, että Luhangassa toimisi 1.8. alkaen vain yksi koulu. Tuo koulu olisi Tammijärven koulu. Häntä kannatti hallituksen puheenjohtaja Tuomo Kärnä (kesk.).
Asia meni äänestykseen, jossa Markkasen esitys voitti äänin 4–3. Markkasta kannattivat Kärnä, Pirkko Sievänen (kesk.) ja Pirkko Vilkman (kesk.). Pohjaesityksen puolesta Markkasta vastaan äänestivät Risto Ahola (kesk.), Kimmo Laine (sd.) ja Päivi Seppälä (kok.).
Seppälä ja kunnanjohtaja Reijo Urtti jättivät päätökseen eriävän mielipiteen. Urtti huomauttaa, että marssijärjestys päätöksenteossa oli väärä. Sivistystoimenlautakunta ei tehnyt omassa kokouksessaan perjantaina mitään päätöstä aiheesta, vaan palautti sen uuteen valmisteluun.
– Kunnanhallituksella olisi tullut olla ensiksi käytössään lautakunnan päätös, jotta asiat olisivat menneet oikeassa järjestyksessä, Kesken oleva valmistelu on nyt ohitettu, ja siitä seuraa vaikeuksia, perustelee kunnanjohtaja Urtti eriävää mielipidettään.
Vaikeuksilla hän viittaa parin viikon päässä häämöttävään valtuuston kokoukseen. Kouluverkkoasia liittyy kiinteästi talousarvion hyväksymiseen.

LUE LISÄÄ VIIKON 49 JOUTSAN SEUDUSTA