Joutsan kirjaston 150-vuotisjuhlassa sunnuntaina vieraillut kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen sai juhlasta mukaansa myös Joutsan kunnan toivelistan.
Kunnan kirjelmässä toivotaan muun muassa, että maaseutukuntien lasten ja nuorten oikeus tasa-arvoiseen ja laadukkaaseen koulutuksen huomioitaisiin.
– Suomessa on varmasti muitakin kuntia, jotka ovat muun muassa tulevan lukiouudistuksen linjausten mukaan jäämässä vaille paikkakunnalla tapahtuvaa lukiokoulutusta. Joutsassa on pitkä perinteet lukiokoulutuksella ja se on mahdollistanut joutsalaisten nuorten tasa-arvoisen mahdollisuuden yleissivistävään lukiokoulutukseen ja sitä kautta yliopisto-opintoihin, todetaan kunnanjohtaja Harri Nissisen ja peruspalvelujohtaja Päivi Hakulisen allekirjoittamassa kirjelmässä.

LUE LISÄÄ VIIKON 43 JOUTSAN SEUDUSTA.