Joutsan kunnassa on valmisteltu elinkeino-ohjelmaa, jonka tarkoituksena on muun muassa tukea pitäjän elinvoimaa ja itsenäisyyttä. Ohjelma pitää sisällään kymmenen keskeistä linjausta, joiden pitäisi myöhemmin näkyä päätöksenteossa.

Yksi mielenkiintoinen ja uusi linjaus on, että kunta pyrkii tekemään hankinnat nimenomaan joutsalaisyrityksiltä. Myös yrittäjien kanssa halutaan tehdä yhteistyötä.

Toimialoista erikseen jalustalle nostetaan ehkä hieman yllättäen maatalouselinkeinot. Päähuomio kiinnitetään jatkossa maitotiloihin.

Elinkeino-ohjelmaa on valmisteltu jo hyvä tovi muun muassa keskeisten poliitikkojen ja virkamiesten toimesta. Kunnanhallitus ruoti sitä taannoin kylpyläseminaarissa Peurungassa ja kokouksessaan viime maanantaina. Elinkeino-ohjelman käyttöönotosta päättää aikanaan valtuusto.

LUE LISÄÄ VIIKON 40 JOUTSAN SEUDUSTA.