Jyväskylän kuntarakenneselvittäjät ovat saaneet työnsä valmiiksi. Joutsa ja Luhanka on rajattu kaavaillun Suur-Jyväskylän ulkopuolelle.

Rajausta perusteltiin sillä, että Joutsa ja Luhanka poikkeavat yhdyskuntarakenteen, työssäkäynnin ja asioinnin osalta selkeästi muista selvityskunnista. Näin ollen ne eivät ole luoteva osa Suur-Jyväskylää.

Joutsalle ja Luhangalle esitetään lisää yhteistyötä, erityisesti "tukipalveluissa". Myös kuntien yhdistämistä on tarve arvioida tulevaisuudessa.

Esityksen mukaan Suur-Jyväskylän muodostavat Jyväskylä, Laukaa, Muurame, Hankasalmi, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen. Valtuustojen tulee päättää liitoksesta 30.3.2015. Uusi kunta aloittaisi 2017 vuoden alussa, eli samaan aikaan sote-uudistuksen kanssa.

Todennäköistä on, että ainakaan osa kunnista ei lähde mukaan kaavailtuun Suur-Jyväskylään.

LUE LISÄÄ VIIKON 41 JOUTSAN SEUDUSTA.