Luhangan kouluverkkoasia sai yllätyskäänteen viime viikon valtuustoseminaarissa. Valtuusto antoi uudet ohjeet kouluasioiden valmistelemiseksi huomattavasti tähän astista laajemmalta pohjalta.

Valtuusto edellyttää, että se saa tiedot siitä, mitä resursseja ja tiloja pelkkien luhankalaislasten opettaminen vaatii.

Jatkossa ulkopaikkakuntalaisten lasten opetuksesta Luhanka haluaa kotikuntakorvauksen ja todellisten kulujen välisen erotuksen lasten kotikunnilta. Tältä pohjalta valtuusto odottaa saavansa tarkennetut arviot siitä, paljonko ulkopaikkakuntalaisia lapsia jatkossa Luhangassa opetetaan.

– Virkamiehet selvittävät kaikki vaihtoehdot läpi plussineen ja miinuksineen. Valtuustoseminaarin yksimielinen näkemys oli, että asia vaatii laajempaa kokonaisuuden selvittelyä. Kun selvitykset ovat valmiita, poliitikot tekevät sitten asiassa päätökset, kuvaili valtuuston puheenjohtaja Ahti Weijo (kok.) marssijärjestystä Joutsan Seudulle.

Luhangan kunta ylläpitää alakouluja sekä Tammijärvellä että kirkonkylällä.

Luhangassa ei kuitenkaan haluta sulkea ovea ulkopaikkakuntalaisilta. Tammijärvi nähtäisiin edelleen mielellään seudullisena kouluna. Weijo heittää pallon nyt naapurikuntien päättäjille.

– Toivoisin, että [koko seudun] kouluverkkoasiaa mietittäisiin nyt laajemmin, kiteyttää Weijo.

LUE LISÄÄ VIIKON 38 JOUTSAN SEUDUSTA.