Luhangassa ratkotaan syksyllä muun muassa se, mitä remontoidaan tai rakennetaan Tammijärvellä, ja mitä tapahtuu kirkonkylän koululle. Koulujärjestelyistä toivotaan myös keskustelua Joutsan kanssa.

– Tavoitteena on, että tarjouksia pyydettäisiin jo loppuvuodesta. Parhaassa tapauksessa koulutyö käynnistyisi uusissa tai remontoiduissa tiloissa elokuussa 2015, kertoo kunnanjohtaja Reijo Urtti.

Asiaa puitiin viimeksi maanantain kunnanhallituksessa ja käsittely jatkuu valtuustoseminaarissa ensi tiistaina. Todennäköisesti Luhanka varautuu toteuttamaan hankkeen omalla rahalla, vaikka se on myös valtionosuusjonossa.

Tammijärvellä puolet noin 60 oppilaasta on naapurikunnista, mikä aiheuttaa huomattavaa kustannusrasitetta muun muassa kuljetusten osalta. Luhanka esitti taannoin Joutsalle kustannuksiin osallistumista, mutta esitys tyrmättiin. Joutsa maksaa kyydit vain omiin kouluihinsa. Kääntöpuolena ovat lasten pitkät koulumatkat ja -päivät, jos jokainen kunta vetää itsekästä linjaa Joutsan tapaan.

– Keskustelu pitää käydä uudestaan, jos Tammijärvelle halutaan seudullinen alakoulu, alleviivaa Urtti.

LUE LISÄÄ VIIKON 36 JOUTSAN SEUDUSTA.