Luhangan kunnan Tammijärven vedenjakelualueella voimassa ollut veden keittokehotus puretaan. Tammijärven vedenjakelualueen vettä voi jälleen käyttää normaalisti.

Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuollon 9.7., 11.7. ja 14.7.2014 ottamien vesinäytteiden perusteella Tammijärven verkostovedestä ei ole löytynyt ulosteperäisiä bakteereja.

Luhangan kunnan vesilaitos jatkaa tiistaina 8.7.2014 aloitettua vesijohtoverkoston kloorausta yhteistyössä Joutsan Vesihuolto Oy:n kanssa. Vesilaitos juoksuttaa vettä erikseen sovituista verkostopisteistä kloorin tasaisen leviämisen varmistamiseksi. Muissa käyttökohteissa vettä voi käyttää normaalisti. Kloorauksen aikana kloorin hajua voi olla havaittavissa vettä juoksutettaessa.

Veden ulosteperäinen saastuminen havaittiin 3.6. otetun viranomaisnäytteen perusteella. Heti tiedon varmistuttua 5.6. Tammijärven ottamo suljettiin ja korvaavan veden johtaminen Tammijärven jakelualueelle aloitettiin Joutsan Vesihuolto Oy:n verkostosta.

Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuolto seuraa veden laatua edelleen tehostetusti. Kloorauksen lopettamisesta tiedotetaan Luhangan kunnan ja Jyväskylän kaupungin internetsivuilla sekä medialle jaettavalla tiedotteella välittömästi kun uutta tietoa on annettavissa.