Luhangan kunnan Tammijärven vedenjakelualueen veden keittokehotus pidetään toistaiseksi voimassa. Keittokehotusta ei voida purkaa ennen kuin vesijohtoverkosto on saatu puhdistettua. Keittokehotus ei koske Luhangan kirkonkylän jakelualuetta.

Luhangan kunnan vesilaitos käynnistää tiistaina 8.7.2014 yhteistyössä Joutsan Vesihuolto Oy:n kanssa verkoston puhdistamisen kloorilla. Tammijärven jakelualueen kiinteistöillä on suositeltavaa juoksuttaa vettä tiistaista lähtien kloorin vaikutuksen tehostamiseksi. Kloorauksen aikana kloorin hajua voi olla havaittavissa vettä juoksutettaessa.

Veden ulosteperäinen saastuminen havaittiin 3.6. otetun viranomaisnäytteen perusteella. Heti tiedon varmistuttua 5.6. Tammijärven ottamo suljettiin ja korvaavan veden johtaminen Tammijärven jakelualueelle aloitettiin Joutsan Vesihuolto Oy:n verkostosta.

Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuolto on seurannut veden laatua tehostetusti. Tehostettua seurantaa jatketaan myös puhdistustöiden aikana. Verkoston tilannetta arvioidaan uudemman kerran tulevan viikon loppupuolella.

Keittokehotuksen mahdollisesta jatkamisesta tai purkamisesta tiedotetaan Luhangan kunnan ja Jyväskylän kaupungin internetsivuilla sekä medialle jaettavalla tiedotteella välittömästi kun uutta tietoa on annettavissa.

Luhangan kunnan vesilaitos muistuttaa, että Tammijärven jakelualueen asiakkaille on järjestetty talousveden jakelupiste Luhangan kirkonkylän satamaan paloveneen laituripaikan kohdalle, josta vettä voi hakea omilla puhtailla astioilla. Vesilaitos ei vastaa veden laadusta jakelupisteen jälkeen.

Vedenkäyttöohjeet kloorauksen aikana
– Keitä vettä 5–10 minuuttia. Muista keittää myös mehun laimennukseen käytettävä vesi. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse etukäteen erikseen keittää.
– Kahvinkeittimissä tai vedenkeittimissä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.
– Muistathan, että myöskään jääkuutioita ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.
– Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.
– Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.
– Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen, peseytymiseen ja wc:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti.
– Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.