Toimiva ja paljon käytetty linja-autoliikenteen Seutulippu uhkaa romuttua kokonaan. Tämä on yksi uuden joukkoliikennepalvelulain seurauksista. Kyseinen laki muuttui vuonna 2009 ja tuolloin säädetty liikennöintisopimuksia koskeva siirtymäaika päättyy nyt 1. heinäkuuta alkaen.

Seutulippu on käyttäjälleen edullinen, koska osa kustannuksista katetaan valtion ja kuntien toimesta. Seutulippu on ollut aktiivisessa käytössä muun muassa Joutsan ja Jyväskylän väliä matkaavien keskuudessa. Nyt valtiolla ja linja-autoyrityksillä on huomattavia näkemyseroja muun muassa kustannusjakoa ja muita yksityiskohtia koskien.

Alun perin uhka oli, että Seutulippu poistuu käytöstä jo heinäkuun alussa. Monilla reiteillä näin käy, mutta pääosaa Nelostien markkinaehtoisista vuoroista liikennöivä Savonlinja päätti viime viikolla hyväksyä Seutulipun maksuvälineenä vielä syyskuun loppuun saakka, vaikka järjestelystä aiheutuu yritykselle tappiota.

– Päätöksemme perusteena on yksinomaan asiakaslähtöisyys. Linja-autoliikenteellä ei ole varaa menettää yhtään asiakasta sen vuoksi, että maksukorttien kelpoisuutta rajoitetaan ja asiakashintaa yllättäen muutettaisiin, kirjoittavat tiedotteessa Savonlinjan toimitusjohtaja, liikenneneuvos Raimo O. Honkanen ja liiketoimintajohtaja Kai Honkanen.

LUE LISÄÄ VIIKON 25 JOUTSAN SEUDUSTA.