Luhangan kunnan Tammijärven vedenjakelualueen veden keittokehotus pidetään edelleen voimassa. Keittokehotusta ei voida purkaa ennen kuin verkosto on saatu puhdistettua. Keittokehotus ei koske Luhangan kirkonkylän jakelualuetta.

Luhangan kunnan ja Tammijärven vesiosuuskunnan alueet talousveden mikrobiologisessa laadussa havaittiin 3.6. otetuissa näytteissä ongelmia. Saastumisen alkuperäksi on paikallistettu Tammijärven vedenottamo, jossa raakavesi on 5.6. otettujen näytteiden perusteella mikrobiologisesti saastunutta. Kyseinen vedenottamo on suljettu 5.6. alkaen ja Tammijärven jakelualueen vesi johdetaan Joutsan Vesihuolto Oy:n verkostosta.

Luhangan kunnan vesilaitos selvittää parhaillaan saastumisen syytä sekä puhdistustoimenpiteiden toteuttamistapaa ja ajankohtaa. Puhdistustöiden aloituksesta tiedotetaan erikseen.

Luhangan kunnan vesilaitos on järjestänyt Tammijärven jakelualueen vedenkäyttäjille puhtaan veden jakelupisteen 12.6.2014 alkaen kirkonkylän sataman vesipisteestä. Vesipiste sijaitsee paloveneen laituripaikan kohdalla. Halutessaan juomavedeksi käytettävän veden voi hakea kyseisestä jakelupisteestä omiin puhtaisiin astioihin. Vesilaitos ei vastaa veden laadusta ottopisteen jälkeen.

Puhdistustoimenpiteistä tiedotetaan Luhangan kunnan ja Jyväskylän kaupungin internetsivuilla sekä medialle jaettavalla tiedotteella välittömästi kun uutta tietoa on annettavissa.

Kertaus: Vedenkäyttöohjeet
– Keitä vettä 5–10 minuuttia. Muista keittää myös mehun laimennukseen käytettävä vesi. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse etukäteen erikseen keittää.
– Kahvinkeittimissä tai vedenkeittimissä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.
– Muistathan, että myöskään jääkuutioita ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.
– Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.
– Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.
– Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti.
– Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.