Joutsan kunnan tilintarkastajan lausuntoa käsitelleestä uutisesta puuttui oleellista tietoa.

Paikallislehti Joutsan Seutu kertoi 11.6.2014 ilmestyneessä numerossaan Joutsan kunnan tilintarkastajan Mika Mikkosen jättäneen muistutuksen koskien Yritystalon remonttia, koska investoinnille ei ollut valtuustotason hyväksyntää.

Uutinen perustui kunnanhallituksen verkossa julkaistuun esityslistaan sekä päätöksestä tiistaiaamuna kunnan asiasta antamaan tiedotukseen.

Torstaina lehti sai käsiinsä varsinaisen tilintarkastuskertomuksen. Tästä asiakirjasta käy ilmi, että uutinen ei kertonut kaikkea oleellista tilintarkastajan esityksen sisällöstä.

Mika Mikkosen allekirjoittaman tilintarkastuskertomuksen mukaan Yritystalon saneerauksesta vastanneille tilivelvollisille ei voi myöntää vastuuvapautta. Tilinpäätös voidaan Mikkosen mukaan hyväksyä ja muilta osin antaa vastuuvapaus tilivelvollisille.