Joutsan kunnanhallitus on päättänyt, ettei etuosto-oikeutta käytetä Erkinpellon tonttikaupassa. Kunnalla ei ole tarvetta kyseiselle tontille. Asiassa tehtiin päätös maanantaina.

Tontin omistanut, entinen kirvesmiesyrittäjä ja nykyinen kunnanhallituksen jäsen Sami Heino (kok.) myi tontin ja sinne kaavailtujen vanhustenasuntojen hankesuunnitelmat huhtikuussa Muttilaisen Kuljetus Oy:lle. Yrityksellä on tarkoitus käynnistää hanke.

Pian kaupanteon jälkeen asia nousi yllättäen esiin kunnanhallituksessa. Ennen kunnanhallituskäsittelyä eräät poliitikot olivat esittäneet virkamiesjohdolle, että etuosto-oikeuden käyttö pitäisi selvittää asiassa.

Kunnan menettelytavoista nousi kohu. Kunnanhallituksen puheenjohtaja, pitäjänneuvos Pekka Hytönen (kesk.) myöntää, että kunnan toimintatavoissa on tarkennettavaa. Osaltaan vyyhtiä selittää se, että tuoreen tulkinnan mukaan kunnanhallituksen esityslistalla ei enää saisi julkaista kunnassa tehtyjä kiinteistökauppoja, kuten aikaisempi käytäntö oli.

Muttilaisen Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja Esa Muttilainen ei halua syntynyttä vyyhtiä liiemmin tässä vaiheessa kommentoida. Hän esittää kuitenkin toiveenaan, että asiaa läpivalaistaisiin vielä lisää: ketkä poliitikot nostivat etuosto-oikeuden käytön esiin ja keneltä kunnanjohtaja Harri Nissinen sai kaupasta tiedon.

LUE LISÄÄ VIIKON 24 JOUTSAN SEUDUSTA.