Tammijärven alueen verkostoveden keittokehotus jatkuu näillä näkymin ainakin perjantaihin 13.6. asti.

Luhangan Tammijärven vedenjakelualueen (Luhangan kunnan ja Tammijärven vesiosuuskunnan alueet) talousveden mikrobiologisessa laadussa havaittiin 3.6. otetuissa näytteissä ongelmia. Uusissa, 5.6. otetuissa näytteissä on edelleen löytynyt ulosteperäistä likaantumista ilmaisevia bakteereja, joten vesi ei edelleenkään täytä talousveden terveysperusteisia laatuvaatimuksia.

Tästä johtuen kaikki juomavedeksi ja ruuan valmistukseen käytettävä vesi on edelleen keitettävä. Keittokehotus ei koske Luhangan kirkonkylän jakelualuetta.

Saastumisen alkuperäksi on paikallistettu Tammijärven vedenottamo, jossa raakavesi on 5.6. otettujen näytteiden perusteella mikrobiologisesti saastunut. Kyseinen vedenottamo on suljettu 5.6. alkaen ja Tammijärven jakelualueen vesi johdetaan Joutsan Vesihuolto Oy:n verkostosta.

Seuraavat vesinäytteet otetaan verkostosta keskiviikkona 11.6. Tuloksista ja jatkotoimenpiteistä tiedotetaan perjantaina 13.6. Luhangan kunnan ja Jyväskylän kaupungin internetsivuilla sekä medialle jaettavalla tiedotteella.

Vedenkäyttöohjeet
– Keitä vettä 5–10 minuuttia. Muista keittää myös mehun laimennukseen käytettävä vesi. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, ei sitä tarvitse etukäteen erikseen keittää.

– Kahvinkeittimissä tai vedenkeittimissä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.

– Muistathan, että myöskään jääkuutioita ei saa tehdä keittämättömästä vedestä.

– Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.

– Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.

– Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamiseen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti.

– Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen seuraavaa käyttöä.