Luhangan kunta kustantaa Tammijärvellä koulua käyvien joutsalaisten, hartolalaisten ja jyväskyläläisten kaikki koulukyydit myös lukuvuonna 2014–2015. Näin linjaa Joutsan Seudulle Luhangan kunnanjohtaja Reijo Urtti.

Koululaisperheissä asiaan on odotettu selkeää linjausta jo hyvän aikaa ja aihepiiriä on käsitelty myös sivistyslautakunnassa.

Luhangan kunta nimittäin teki Urtin johdolla Joutsalle, Hartolalle ja Jyväskylälle viime vuoden loppupuolella esityksen, jossa Luhanka olisi vastannut jatkossa vain oppilaiden noutokyydeistä. Paluukyydit olisivat siirtyneet kotikuntien harteille.

Joutsa ja Hartola eivät menettelyyn suostuneet. Jyväskylä ei jostain syystä ole vastannut esitykseen vielä mitenkään.

Aihepiirin käsittelyn taustalla ovat suuret kuljetuskustannukset verrattuna siihen, mitä Luhanka saa opetuksen järjestämiseksi korvausta valtiolta.

LUE LISÄÄ VIIKON 22 JOUTSAN SEUDUSTA.