Joutsalaisen metalliyritys A. Reponen Oy:n hyvät yritysuutiset jatkuvat. Mikäli Joutsan kunnanvaltuusto asian hyväksyy, Reposen uudet ja vanhat liiketoiminnot keskitetään Joutsan Karimäkeen Nelostien varteen rakennettavaan uuteen halliin.

Joutsan kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti maanantain kokouksessaan valtuuston päätettäväksi menevän järjestelyn, jossa kunta lähtee vähemmistöosakkaaksi A. Reponen Oy:n kanssa perustettavaan kiinteistöosakeyhtiöön. Kunta myös antaa kiinteistöyhtiön kahden miljoonan euron lainalle takauksen yhteisvastuullisesti A. Reponen Oy:n kanssa.

Kunnanvaltuusto päättää asiasta 16.6. ja hallin rakennustyöt on tarkoitus aloittaa valtuuston päätöksen jälkeen kesäkuussa.

– A. Reponen Oy on joutsalaisittain erittäin merkittävä yritys ja olemme iloisia, että se jatkossakin toimii Joutsassa, vaikka ilmeisesti muitakin vaihtoehtoja oli, kommentoi Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissinen.

Yhtiö tiedotti aiemmin keväällä noin kahden miljoonan euron investoinnista suureen laser-laitteeseen. Lisäksi yhtiö on aloittanut puutavaranostureiden maahantuonnin. Kun uusi halli valmistuu, kaikki yhtiön toiminnot siirtyvät sinne.

– Olemme hakeneet toimitiloja ja kartoittaneet olemassa olevia halleja Joutsasta ja ympäristökunnista. Tämä on kuitenkin paras ratkaisu, sillä voimme sijoittaa kaikki laitteet uusiin tiloihin, kertoo A. Reponen Oy:n omistaja Jari Reponen.

A. Reponen Oy työllistää tällä hetkellä 11 henkilöä. Jari Reposen arvion mukaan yhtiöön palkataan kahden vuoden sisällä noin kymmenen henkeä lisää.

LUE LISÄÄ VIIKON 22 JOUTSAN SEUDUSTA.