Viikon 19 lehdessä oli kuva joutsalaisen Petri Parhialan lentokoneesta, joka oli joutunut äkillisen sääilmiön riepottelemaksi vapun jälkeisenä perjantaina. Ilmiötä epäiltiin lehdessä trombiksi.

Lehden julkaisun jälkeen toimitusta lähestyi valokuvallaan lahtelainen Juha Pääkkönen, joka lukeutuu Ruokorannan vapaa-ajan asukkaisiin. Pääkkösen perhe oli mökillään samaisena perjantaina, kun väki havahtui järvellä liikkuvaan pyörteeseen. Pyörre liikkui Suonteella Tyräsaaren ja mantereen välillä. Pääkkönen sai otettua kuvan pyörteestä juuri ennen kuin se hiipui.

Ilmatieteenlaitoksen meteorologi Paavo Korpela perehtyi havaintoihin valokuvien, lisätietojen sekä päivältä talletettujen säähavaintojen pohjalta. Hän arvionsa on, että kyse oli niin sanotusta kauniin ilman pyörretuulista, ei trombeista.

LUE LISÄÄ VIIKON 20 JOUTSAN SEUDUSTA.