Toista kertaa kyläkoulun pihalla järjestetty Mieskonmäkipäivä sai alkunsa kirpparista: kyläläiset päättivät viime vuonna pitää kirpparin, jossa jokainen voisi myydä tarpeetonta tavaraansa. Aivan pelkäksi kirppariksi tapahtuma ei jäänyt, sillä lauantaina paikalla oli kirpparimyyjien lisäksi muutama markkinamyyjä sekä maatilojen koneita ja eläimiä.

Nuorempia poikia kiinnostivat maataloustraktorit ja vanhempia miehiä näytille tuotu maamoottori. Koulun sisällä oli nähtävillä kuvataidekoululaisten näyttelyn lisäksi maatilan lintujen poikasia.

– Meillä on ollut Sulontalolla kirppis muutaman kerran, mutta tällaiseen peräkonttikirppikseen on paljon helpompi tulla myymään, kun ei tarvitse kantaa tavaroita autosta sisälle, kommentoi Mieskonmäen kyläseuran puheenjohtaja Minna Kahilampi.

LUE LISÄÄ VIIKON 19 JOUTSAN SEUDUSTA.