Pitäjänneuvos, kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Hytönen (kesk.) on perustellut Erkinpellon etuosto-oikeuden käsittelyn tarvetta. Hänen mukaansa kyse on keskeisestä Joutsan taajaman alueesta, jolle on ajateltu käyttöä myös kaavoituksessa.

– Kunnallishallinnon kiinnostus kohdistuu aina kaava-alueella tapahtuviin kiinteistökauppoihin, eikä se tarkoita ollenkaan sitä, että niitä oltaisiin torpedoimassa, kuten lehtiuutisessa ennakoitiin, kommentoi Hytönen.

Joutsan kunnan aie pohtia etuosto-oikeuden käyttöä Erkinpellon tonttikaupassa nousi julkisuuteen viime viikolla, kun asiaa käsiteltiin yllättäen kunnanhallituksessa maanantaina.

Kyseinen tontti on kaupattu joutsalaiselle Muttilaisen Kuljetus Oy:lle, jonka tavoitteena on käynnissää paikalle suunniteltu vanhusten rivitalohanke. Yrityksen edustajat ovat pitäneet kunnan toimintaa asiassa yllättävänä ja törkeänä.

LUE LISÄÄ VIIKON 19 JOUTSAN SEUDUSTA.