Jo neljännen kerran järjestettävät Majatalofestivaalit tuovat taas kerran kaikenlaista laulua, runoa ja musiikillista iloittelua pitäjään. Tapahtuma kytkeytyy aina Joutsan keskustassa sijaitsevaan Hotelli Aattoon ja Elliin sekä varsinkin sen yrittäjään Eva Tervoseen.
Taiteellisen johtajan, keravalaisen Keijo Puumalaisen sanoin, Majatalofestivaali järjestetään neljännen kerran maailmankaikkeudessa. Festivaali on itse asiassa kokonainen tapahtumien ketju, sillä esitykset on jaettu neljälle päivälle pitkin vuotta.

Puumalainen kertoo, että kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen. Esiintyjiä ei ole haalittu isolla rahalla, vaan he ovat pikemminkin pieniä akustisia kokoonpanoja ja perheyhtyeitä. Kaikki ovat mukana esiintymisen palosta ja kulttuurin tekemisen halusta.
– Majatalo antaa mahdollisuudet ja rajat, jossa pieni voi olla suurta. Yleisö pääsee mukaan vapaapääsyisesti, rohkeasti majataloon askeltaen, kuvailee Puumalainen.
Ensimmäisen kerran tapahtuu äitienpäivänä 11.5.

LUE LISÄÄ VIIKON 16 JOUTSAN SEUDUSTA.