Luhangan kunnanvaltuusto päätti maanantaina yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen mukaisesti, että kunta ei lähde mukaan keskisuomalaisten kuntien kaavailemaan laajakaistayhtiöön. Nyt esillä ollut laajakaistayhtiö olisi perustettu jatkamaan Kuuskaistan valokuituhanketta, joka on kaatunut rahoitusongelmiin.
Päätöstä perustellaan muun muassa sillä, että Jyväskylän jäätyä myös hankkeesta pois Luhanka olisi jäänyt maantieteellisesti eristyksiin muusta valokuituverkosta. Toinen naapurikunta Joutsa on jo aiemmassa vaiheessa jäänyt pois hankkeesta.
Kunnanjohtaja Reijo Urtin mukaan kunta on maksanut Kuuskaistan hankkeeseen 95.000 euroa ja yksityiset liittymänhankkijat noin 100.000–150.000 euroa.
– Toisaalta kunnan alueelle on rakennettu valokuituverkkoa 794.000 eurolla. On sellainenkin kunta, jossa on sijoitettu rahaa 600.000 euroa, mutta ei ole vielä rakennettu mitään, sanoi Urtti.
Kunnanvaltuuston päätöksen jälkeen on täysin epäselvää, mitä jo rakennetulle valokuituverkolle ja kuntalaisten maksamille liittymämaksuille tapahtuu. Periaatteessa on mahdollista, että Kuuskaista toteuttaa hankkeen Luhangassa alkuperäisten sopimusten mukaisesti, mutta todennäköisempää on jokin muu ratkaisu.