Koulukeskuksen vihkiäisissä sunnuntaina puhunut Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissinen vakuutti olevansa ylpeä kunnan uudesta koulukampuksesta.
– Vanhana koulumiehenä tiedossani ei ole muussa pienessä kunnassa toteutettua näin hienoa koulukampusta.

Nissinen muistutti vihkiäisjuhlassa, että koulut rakennetaan lapsia ja nuoria varten.
– Näillä seinillä, näillä opettajilla, näillä luokkakavereilla ja tällä paikkakunnalla on teille elämässänne oma erityinen merkityksensä, kuten meille jokaiselle omassa lapsuudessamme, sanoi Nissinen.

Kuntaliiton opetuksesta ja kulttuurista vastaava johtaja Anneli Kangasvieri onnitteli joutsalaisia hyvästä ajoituksesta koulurakentamisessa.
– Olette olleet liikkeellä kreivin aikaan. Vastikään on tehty poliittinen linjaus, että valtio luopuu kokonaan erillisestä perustamishankerahoituksesta, joten koulurakentaminen jää kuntien verotulojen varaan.
Joutsan koulukeskuksen uudisrakentaminen maksoi yhteensä 5,4 miljoonaa euroa, josta kunnan maksettavaksi jäi valtionapujen jälkeen noin 3,7 miljoonaa euroa. Uusien koulujen rakentaminen aloitettiin loppuvuodesta 2011 ja viimeinen kolmesta uudesta koulutalosta otettiin käyttöön viime syksynä.

Kangasvieri valotti myös toista koulutukseen liittyvää valtion linjausta. Hallitus aikoo kehittää toisen asteen koulutuksen eli lukio- ja ammattikouluverkon rakennetta.
– Mitä sillä tarkoitetaankaan, on vielä auki. Joka tapauksessa on esitetty, että järjestämisluvat uusitaan 2017 mennessä, mikä merkitsee, että myös Joutsan tulee hakea lukion järjestämislupa uusiksi, jos aikoo jatkaa lukiotoimintaa. Ministeriön päätettävissä sitten on, keille järjestämislupa myönnetään.

LUE LISÄÄ VIIKON 16 JOUTSAN SEUDUSTA.