Yksi viime aikojen puheenaiheista on ollut kaupan siirtyminen verkkoon. Valtakunnan tasolla on murehdittu sitä, kuinka ulkomaiset toimijat valtaavat markkinoita. Vaikutukset näkyvät myös maaseudulla, jossa pienet erikoisliikkeet joutuvat yhä ahtaammalle.

Poikkeuksiakin on. Yksi näistä on joutsalainen tekstiilialan perheyritys Erja Raittinen Oy, jossa verkkokauppaa on harjoitettu jo reilun vuosikymmenen ajan. Yrityksessä ei ole jääty kivijalkakauppojen kohtaloa murehtimaan, vaan siellä eletään kehityksessä täysillä mukana.

– Verkkokaupan osuus kokonaismyynnistä ei vielä ole huomattava, mutta hyvä lisä se on muun kaupankäynnin päälle. Ja verkkokaupan myynti kasvaa jatkuvasti, alleviivaa toimitusjohtaja Mikko Raittinen.

Erja Raittinen Oy on läsnä myös sosiaalisessa mediassa. Yritys on mukana Facebookissa, joka tarjoaa mielenkiintoisia tilastotyökaluja muun muassa siellä tehtyjen julkaisujen näkyvyyteen ja huomioarvoon liittyen.

– Tuotteista kysellään hyvin paljon Facebookin kautta. Facebookin käyttäjissä on paljon äitejä, jotka puolestaan ovat selkeää kohderyhmäämme, sanoo yrityksen verkkonäkyvyydestä vastaava Tiina Parhiala.

LUE LISÄÄ VIIKON 11 JOUTSAN SEUDUSTA