Luhanka lähtee mukaan Keski-Suomessa viritettyyn uuteen valokuituhankkeeseen. Asiasta päätti valtuusto viime viikon tiistai-iltana.
Päätös syntyi valtuustossa pitkän keskustelun jälkeen äänestämällä. Käyty keskustelu oli vilkkain miesmuistiin. Kunnanhallituksen esitys oli, että hankkeeseen ei lähdetä mukaan. Tämä esitys kaatui äänin 6–9.
Päätös tarkoittaa, että valokuituverkon rakentamisen jatkaminen on mahdollista. Tämä tosin edellyttää vielä loppujen osallistujakuntien hyväksyntää.
Tältä osin hankkeen eteneminen sai maanantaina uuden käänteen, kun Saarijärven kaupunginhallitus asetti toteutukselle uusia ehtoja. Sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan Saarijärvi haluaa riskittömämmän ja kustannustehokkaamman vaihtoehdon. Mikäli linja pitää myös kaupunginvaltuustossa, tarkoittanee se nykyhankkeen kaatumista.

Käytännössä Luhangan valtuusto teki päätöksen sekä 23.000 euron suuruisesta pääomasijoituksesta perustettavaan yhtiöön sekä tälle annettavasta noin 830.000 euron takauksesta.
Perustettava yhtiö tarvitsee kunnilta takauksia, jotta se saa ensimmäisen vaiheen, eli tukikelpoisen alueen rakentamiseen vaadittavat lainat. Kustannusarvio on tältä osin 81,2 miljoonaa euroa.

LUE LISÄÄ VIIKON 8 JOUTSAN SEUDUSTA