Joutsan seutukunnalla syttyi viime vuonna peräti seitsemän rakennuspaloa. Tämä käy ilmi pelastuslaitoksen äskettäin julkaistuista vuositilastoista. Rakennuspaloja on joinain vuosina ollut lukumääräisesti enemmänkin, mutta vuotta 2013 määrittävät suuret aineelliset vahingot.
Joutsassa paloi kaksi pientaloa, konehalli-lämpökeskus, saunarakennus ja varastorakennus. Luhangassa paloi yksi pientalo. Aineelliset vahingot olivat suurehkot, koska vain saunarakennus säästyi suuremmilta tuhoilta. Yhteisenä nimittäjänä melkein kaikille paloille oli etäällä oleva sijainti paloasemista.
Vuonna 2012 oli kaksi rakennuspaloa, kun taas vuonna 2009 niitä oli yhdeksän kappaletta. Palotarkastaja Teijo Mäkinen Joutsan paloasemalta kertoo, että yksittäisiä syitä sille, miksi jonain vuonna on enemmän rakennuspaloja kuin toisena, ei pystytä määrittämään. Kyse on mystisestä tilastollisesta vaihtelusta.
– Yleisesti ottaen yleisin syy tulipalolle on inhimillinen erehdys ihmisen omassa toiminnassa. Myös ukkonen ja sähköpalot sytyttävät rakennuksia, sanoo Mäkinen.

LUE LISÄÄ VIIKON 6 JOUTSAN SEUDUSTA.