Eero Ahola saapui 14 vuotta sitten seesteiseen Joutsaan, jonka yrityselämä on tänä päivänä poikkeuksellisen vireää.
Vaikka uhkakuviakin on, niin elinvoimasta kertovat muutamat eriasteiset miljoonahankkeet, joita Joutsassa on taustalla vireillä. Ja kun peilaa taaksepäin, niin miljoonahankkeita on myös onnistuttu ajamaan maaliin.
Edellä kuvattu on tiivistystä siitä viestistä, jonka eläkkeelle jäänyt kehittämisjohtaja Eero Ahola haluaa vielä joutsalaisille välittää. Vastaavan kokoluokan kunnissa vastaavat kehittämishankkeet ovat nimittäin tänä päivänä enemmän kuin harvassa.
Eikä vireys näy pelkästään isojen hankkeiden kautta. Ahola ehti toimia Joutsassa liki 14 vuotta. Uusia yrityksiä aloitti tuona aikana peräti 315 kappaletta, mikä on tilastoista varmistettavissa. Aholan tullessa yrityksiä oli Leivonmäki huomioiden noin 320, kun niitä tänä päivänä on noin 440.

Yksi takavuosien outo paikallispiirre on kuitenkin ollut kehittämis- ja yrityshankkeita koskeva ajoittainen vastahanka. Vastustajien joukko ei ole ollut suuri, mutta joskus sitäkin äänekkäämpi. Joukkoon on lukeutunut niin yrittäjiä kuin poliitikkoja.

LUE LISÄÄ VIIKON 4 JOUTSAN SEUDUSTA.