Latamäen tuulivoimala-alueen rakentaminen etenee suotuissa merkeissä. Ilmatar Windpower teettää Lempään kylän perukoille paikat ja infrastruktuurin kuudelle isolle tuuliturbiinille. Pääurakoitsijana toimii Keski-Suomen Betonirakenne Oy.
Työpäällikkö Simo Särkelä kertoo, että tuulipuiston alueelle on rakennettu tällä hetkellä 6,5 kilometrin tieverkko. Louhinta ja itse tuuliturbiinien paikkojen sekä nosto- ja kokoamisalueiden tekeminen on niin ikään vauhdissa.
– Tiestön rakentamisessa on otettava huomioon tuuliturbiinien osien koko. Aikanaan turbiinien siipiä tänne tuovat rekat ovat noin 60 metrin pituisia, joten tiessä ei voi olla kovin jyrkkiä mutkia tai isoja nyppylöitä. Kestävyyden määrittää se, että tuuliturbiinin isoimmat osat painavat 65-100 tonnia ja ne nostetaan 140 metrin korkeuteen, havainnoi Särkelä.
Myös Latamäen ohitse menevää Siitimenjärventietä kohennetaan kuljetuksia silmällä pitäen.
Urakka loppuu maanrakentamisen suhteen huhtikuussa.

LUE LISÄÄ VIIKON 4 JOUTSAN SEUDUSTA.