Kunnille on tulossa rutkasti lisää takausvastuita, mikäli Keski-Suomen laajakaistahanke viedään maaliin. Lisäksi yksikään kunta ei saa livetä pois toteutuksesta. Asiaa pohtinut selvitystyöryhmä julkisti suunnitelmiaan viime perjantaina ja maanantaina.

Hankkeen arvo on useita kymmeniä miljoonia euroja ja siihen liittyy moniportainen yhtiö- ja palvelurakenne. Kaiken kukkuraksi kuntien pitää tehdä valtuustotason päätökset nopeasti, viimeistään helmikuun alussa.

Uusi hanke koskettaa niitä 15 kuntaa, joissa osuuskunta Kuuskaista aloitti valokuituverkon rakennustyöt. Nyt työt ovat seis Kuuskaistan rahoitus- ja talousongelmien vuoksi.

Luhangan kunnan osalta takuuvastuut kasvavat yksin tukikelpoisia alueita koskien 829.000 euroon. Tukikelvottoman alueen rakentaminen kasvattanee vastuut yli miljoonan euron.

LUE LISÄÄ VIIKON 3 JOUTSAN SEUDUSTA.