Ilmatar Windpower on aloittanut joulukuussa kiivaan rakennuttamisen Luhangan Latamäkeen kohoavassa tuulipuistossa. Parhaillaan tehdään tuulipuiston tiestön pohjia sekä tuuliturbiinien nosto- ja kokoamisalueita.
Pääurakoitsijaksi on valittu Keski-Suomen Betonirakenne Oy. Yhtiö käyttää alihankkijoinaan useita paikallisia yrittäjiä seutukunnalta.
Operatiivinen johtaja Mikko Toivanen kertoo, että myös tuuliturbiinivalmistaja on valittu.
– Kyseessä on myöhemmin julkistettava eurooppalainen pörssiyhtiö, joka on jo aikaisemminkin toimittanut tuuliturbiineja maahamme. Hankkeen rahoitus varmistettiin hieman ennen joulunpyhiä. Kokonaisbudjetti nousee lähelle 30 miljoonaa euroa, laskee Toivanen.
Perustusrakenteet ovat valmiina maaliskuun loppupuolella tämän hetken aikataulun mukaan.

LUE LISÄÄ VIIKON 01 JOUTSAN SEUDUSTA