Luhangan kunta tiedotti tiistaina saaneensa yhteistoimintaneuvottelut päätökseen. Henkilöstömäärän ilmoitetaan vähenevän kahdella vuoden 2014 aikana ja kahdella vuoden 2015 alusta lukien. Vähentämiset voidaan laskea myös henkilötyövuosista.
Henkilöstömuutoksissa Luhanka huomioi sijaisten käytön vähentämisen, luonnollisen poistuman, eläkepoistuman ja irtisanomiset. Vähennykset kohdistetaan ensisijaisesti määräaikaisiin ja sijaisiin. Kunta varaa mahdollisuuden sijoittaa työntekijöitä myös uusiin tehtäviin.
Tarkemmin väen vähentämisen käytännön toimenpiteistä kerrotaan vasta helmikuun alussa. Säästöjä näistä kertyy noin 180.000 euroa.
– Neuvottelutuloksen edellyttämistä toimenpiteistä päätetään siinä vaiheessa, kun vuoden 2014 talousarvio on lainvoimainen ja täytäntöön pantavissa. Ajankohta on seuraavan vuoden helmikuun alku, kertoo kunnanjohtaja Reijo Urtti.

LUE LISÄÄ VIIKON 48 JOUTSAN SEUDUSTA.