Erittäin voimakas ja puuskainen tuuli aiheutti valtavan määrän vikoja sähkönjakeluverkkoon. Einoksi ristitty myrsky on ilmeisesti kaikkien aikojen kolmanneksi voimakkain koskaan mitatuista.
Suur-Savon Sähkö -konserni kertoo, että sunnuntai-iltana oli vielä 39.000 asiakasta ilman sähköjä. Alun perin sähköttä oli 57.000 asiakasta.
Joutsassa jakeluhäiriöitä oli maanantaiaamuna 502 kappaletta (noin 1.000 sunnuntai-iltana), Leivonmäen alueella 308 (noin 300) ja Luhangassa 352 (noin 500). Vikoja oli maanantaina korjaamassa noin 150 asentajaa eri puolella jakelualuetta. Työt ovat jatkuneet läpi yön. Kaksi helikopteria on ollut apuna tiedustelemassa vikakohtia. Vikojen korjaus tulee kuitenkin kestämään useamman päivän.
Sähkönjakeluhäiriöt alkoivat sunnuntai-aamuna Järvi-Suomen Energian jakelualueen läntisistä osista ja puoleen päivään mennessä tuulirintama oli edennyt läpi koko jakelualueen. Häiriöalueen laajuuden vuoksi vikapalvelunumeroon kannattaa soittaa vain, jos tietää vian aiheuttajan. Asiakaspalvelun resursseja tarvitaan ottamaan vastaan korjausten etenemisen kannalta välttämätöntä tietoa vian aiheuttajista.
Järvi-Suomen Energiasta varoitetaan sähkön vaaroista. Johdolle kallistuneeseen puuhun sekä lähellä maata roikkuviin johtimiin tulee pitää 20 metrin varoalue. Asiakkaat ja maanomistajat voivat parhaiten avustaa viankorjaajia jättämällä yksityisteiden puomit auki, jotta maastossa liikkuminen sujuu vaivatta.

Sähköyhtiöstä kerrottiin kello 12.00 tilanne. Sähköttä oli vielä 20.000 asiakasta. Yhtiön nettisivujen Häiriökartta-palvelu on jumissa suuren kävijämäärän vuoksi.

LUE LISÄÄ VIIKON 47 JOUTSAN SEUDUSTA.