Ilmatar Windpower Oyj aloittaa marraskuussa tuulivoimaloiden rakennustyöt Luhangan Latamäkeen. Arvoltaan 26 miljoonan euron investointi saattaa olla yksi suurimpia, jollei jopa suurin, seutukunnalle koskaan tehtävistä.
Latamäki sijaitsee Lempään kylässä, lähellä Hartolan rajaa. Maanrakennustyöt alueella alkavat marraskuussa. Kilpailutus tekijöistä on parhaillaan käynnissä. Reilun kahden miljoonan euron maanrakennusurakasta on tullut yhtiölle kahdeksan tarjousta. Suurin raha liikkuu tuuliturbiineissa. Latamäkeen nousevat kuusi turbiinia maksavat noin 20 miljoonaa euroa.
Työt ovat jo alkaneet kymmenillä maaperäkairauksilla, joilla etsittiin tuuliturbiineille parhaiten sopivat paikat. Maanrakentamisen aikana alueella rakennetaan viisi kilometriä tietä sekä perustukset itse laitteistoille. Tuuliturbiinit kasataan tulevan kesäkuun loppuun mennessä. Koeajojen jälkeen tuulipuisto alkaa jauhaa sähköä 60.000 megawattituntia vuodessa.

Tuulipuistoa kehittää ja sen tuotannosta tulee vastaamaan Ilmattaren paikallinen tytäryhtiö Ilmatar Luhanka Oy. Tämä lisää kuntien päättäjien intoa edistää hankkeita, sillä Luhanka saa yhtiön laskelmien mukaan esimerkiksi kiinteistöveroja Latamäen kuudesta turbiinipaikasta 120.000 euroa. Myös yhteisöverotuottoa olisi luvassa.

LUE LISÄÄ VIIKON 40 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100