Joutsan tekninen johtaja Taneli Rasmus ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Hytönen (kesk.) ovat täysin eri linjoilla siitä, miten kunta voi toimia Rutalahteen suunnitellun koulun kokolinjauksessa.

Kunnanhallitus on esittänyt valtuustolle, että Rutalahden koulu säilyisi kahdella ehdolla. Ensinnäkin oppilaita pitäisi olla 18. Toisekseen koulun pitäisi olla opetushallituksen hyväksymän mitoituksen ja laatusuosituksen mukainen.

Rasmuksen mukaan kyläläisten suunnittelema 200-neliöinen koulurakennus ei ole suositusten mukainen. Hän kertoo, ettei voi virkavastuulla moiseen suostua, koska poikkeama ohjeista on hyvin suuri.

Pitäjänneuvos Hytösen mukaan asia on kunnan päätettävissä ja 200 neliötä on riittävästi. Hänen mukaansa esitystekstiä voi olla tarpeen vielä tarkistaa.

LUE LISÄÄ VIIKON 39 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100