Karhujen pihavierailut eivät ole hyväksyttävissä ja niistä on tehtävä aina ilmoitus hätäkeskukseen. Etenkin nyt, kun varsinainen karhujahti on päättynyt.
Tämä oli Itä-Päijänteen riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaajan Jyrki Ilmosen pääviesti sunnuntaina Lamminmäellä järjestetyssä Angesselän karhuseminaarissa.
Ilmosen mukaan karhujen pihavierailuja on kertynyt tänä vuonna erittäin paljon. Hän uskoo, että kynnys poliisilta saatavaan kaatolupaan voi ylittyä, jos vierailut jatkuvat. Muista havainnoista on puolestaan tehtävä ilmoitus paikallisille suurpetoyhdysmiehille.

Karhuseminaari keräsi paikalle noin 30 henkeä Lamminmäelle. Kylän asukkaista muun muassa Eija Lavia ja Salme Soilu toivat esille, kuinka karhujen toistuvat pihavierailut aiheuttavat jo suoranaista pelkoa.
Jyrki Ilmonen ja paikalla ollut Itä-Päijänteen riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Matti Haapala painottivat, että seudun metsästäjät eivät myöskään pidä karhujen pihavierailuja hyväksyttävinä.
Ilmonen kertoi, että havaintojen perusteella yksin Angesselän kylän liepeillä on liikkunut tänä vuonna vähintään viisi eri karhua. Kyse on karhutihentymästä, jonka syytä ei vielä tiedetä.
– Karhuihin saadaan tottua. Kaatoluvat pitäisi moninkertaistaa, jotta edes seudun pentutuotanto saadaan leikattua, toisti Ilmonen näkemyksensä, jota hän on tuonut julkisuuteen jo aiemmin.

LUE LISÄÄ VIIKON 38 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100