Seutukunnan karhujahti on päättynyt kaatoon. 207-kiloinen uros kaatui sunnuntaina puolilta päivin Joutsassa Kivisuon ja Tammimäen välisessä maastossa.

Karhun jäljille päästiin sunnuntaina aamulla ja paikalle hälytettiin kokenut karhunkaataja Tuomo Kaihola Kangasniemeltä. Hänellä oli mukanaan myös kokenut karhujahtiin koulutettu koira. Kontion kaatoikin juuri Kaihola.

Kaadettu karhu oli yksi niistä, jotka liikkuivat syksyn ja kesän mittaan muun muassa Angesselän kylällä.

Karhujahdin kaatoluvat on nyt käytetty. Angesselän karhuseminaarissa sunnuntaina puhunut Itä-Päijänteen riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Jyrki Ilmonen muistutti, että havaintoja tarvitaan edelleen.

Mikäli karhuhavainto tehdään pihassa, tulee ilmoitus tehdä hätäkeskukseen. Muista näkö- ja jälkihavainnoista ilmoitukset tehdään paikallisille suurpetoyhdysmiehille.

Ilmonen painotti erityisesti pihoilla vierailevien karhujen ja hätäkeskusilmoitusten merkitystä. Nyt kun varsinaisia jahtikauden lupia ei enää ole, voidaan pihahavainnoilla osoittaa pysyvä vaara poliisille. Mikäli sama karhu liikkuu jatkuvasti ihmisasutuksen piirissä, on siihen mahdollista saada kaatolupa poliisilta.

LUE LISÄÄ VIIKON 38 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100