Joutsan kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Koskikaran koulu Rutalahdessa säilytetään niin kauan kuin koulussa on vähintään 18 oppilasta.

Kunnanhallitus myös esittää, että kunta vuokraisi koulutilat Rutalahden nuorisoseuralta ja kyläyhdistykseltä, mikäli nämä rakennuttavat koulukäyttöön sopivan koulurakennuksen.

Kunnanhallituksen esitys syntyi äänin 6-3. Sami Heinon (kok.) tekemää esitystä kannattivat Terhi Toivonen (kok.), Pekka Hytönen (kesk.), Sari Hovila (kesk.), Marjaana Kuitunen (sd.) ja Keijo Suomalainen (sd.).

Pohjaesityksenä oli sivistyslautakunnan kanta, jossa Koskikaran koulu olisi lakkautettu. Tätä esitystä kannattivat Arto Hölttä (kd.), Sari Järvinen (kesk.) sekä Niilo Peltonen (kesk.).

Kunnanjohtaja Harri Nissinen jätti kunnanhallituksen päätöksestä eriävän mielipiteen.

Koskikaran koulun kohtalo menee vielä kunnanvaltuuston päätettäväksi, näillä näkymin lokakuussa.

Rutalahtisten kouluhanketta koskevissa dokumenteissa on kerrottu, että kiinteistöyhtiö Rutalahden Koskikara Oy olisi perustettu ja että se olisi jo kerännyt pääomia ainakin 130.000 euron edestä. Yhtiötä ei kuitenkaan löydy virallisista rekistereistä.

Kyläpäällikkö Jouko Tarkkasen mukaan yhtiö onkin olemassa vasta vain paperilla, eikä rahaa ole siirretty minnekkään. Pääomista on siis olemassa vain lupauksia. Rutalahtiset odottavat asiassa valtuuston päätöstä.

LUE LISÄÄ VIIKON 37 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100