Ainakin haja-asutusalueiden jäteuudistus kiinnosti kuntalaisia, kun Joutsan kunnan johtavat luottamushenkilöt ja viranhaltijat jalkautuivat kyläkierroksensa ensimmäiseen kohteeseen Hankaan Erätalolle maanantai-iltana. Kunnanhallituksen puheenjohtajan Pekka Hytösen (kesk.) ideoima kyläkierros suuntautuu vielä syksyn ja talven aikana ainakin Rutalahteen, Mieskonmäkeen, Leivonmäen ja Joutsan kirkonkylille sekä Pappisiin. Kyläkierros sai kohtalaisen hyvän vastaanoton, sillä tavallisia kuntalaisia paikalle Hankaaseen saapui yli 20 henkeä.
Pisimmän keskustelun kirvoitti tekeillä oleva haja-asutusalueiden jätehuoltouudistus. Vielä osin keskeneräisestä uudistuksesta luvattiin tiedottaa kunnan puolelta vielä tarkemmin syksyn aikana, sillä moni asia tuntui olevan kuntalaisille epäselvä.
Uimaniemen seudulla toinen tärkeä kysymys on liikenneturvallisuus. Useammassakin puheenvuorossa todettiin, että Pertunmaantielle kaivattaisiin kuudenkympin nopeusrajoitusta. Nopeusrajoitusasiassa kyläläisiä kehotettiin kääntymään ely-keskuksen puoleen. Tosin rajoituksia on takavuosina jo anottu, ja saatu hylkäävä päätös.

LUE LISÄÄ VIIKON 36 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100