Työvoimahallinnon työntekijät eivät välttämättä lähde pois Joutsasta. Joutsan Seutu uutisoi aiemmin, että Keski-Suomen TE-toimisto eli entinen työvoimatoimisto on irtisanonut vuokrasopimuksensa Joutsan kunnan virastotalolta päättymään ensi vuoden helmikuun lopussa.

TE-toimiston Joutsan toimipisteessä työskentelee neljä henkilöä, joista kolmen ja puolen henkilön työpanos on kohdistunut valtakunnalliseen työvoimahallinnon puhelinpalveluun eli Työlinjalle. Joutsan työtilojen vuokranmaksaja on kuitenkin ollut Keski-Suomen TE-toimisto, joka on nyt luopumassa Joutsan lisäksi Saarijärven ja Keuruun tiloistaan.

Työlinjaa hallinnoivan TE-asiakaspalvelukeskuksen johtaja Päivi Lehtonen sanoo, että yksi mahdollisuus on se, että työlinjalaiset jatkavat Joutsassa kunnan toimistotiloissa. Toinen vaihtoehto on, että työntekijät sijoitetaan muulle paikkakunnalle.
– Suunnitelmat ovat vielä kesken, mutta työntekijöistä haluamme pitää kiinni, sanoo Lehtonen.

LUE LISÄÄ VIIKON 28 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100