Joutsan Koiravuoreen sunnuntaiaamuna karhuhavainnon vuoksi julistettu viranomaiskehotus välttää liikkumista on purettu. Karhu on saatu karkotettua kohti pohjoista.

– Koirapartio on ollut karhujen perässä. Tilannetta seurataan koko päivä iltaan saakka. Mikäli saa karhuista havainnon, pitää siitä ilmoittaa heti hätäkeskukseen, sanoo Itä-Päijänteen riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Jyrki Ilmonen Joutsan Seudulle.

Polkupyörällä liikkunut henkilö havaitsi aamulla Koiravuoressa Joutsan Teollisuusalueella karhun ja kaksi pentua aamukahdeksalta. Pyöräilijä oli niin sanotun Lasa-hallin kohdalla, kun hän hieman pohjoisempana havaitsi kaksi pentua ja pian emokarhun. Emo nousi takatassuilleen tiellä, jolloin pyöräilijä kääntyi pois.

Paikalle saatiin pian paikallisen riistanhoitoyhdistyksen karhujen karkotukseen ja tarvittaessa jahtiin erikoistunut valmiusryhmä, joka aloitti karhujen karkottamisen.

Jyrki Ilmosen mukaan emokarhun tassunjäljen halkaisija on 12 senttiä. Kyse saattaa olla samasta emosta ja pennuista, joista on tehty aiemmin havaintoja Leivonmäen ja Savenahon suunnalla.

Aamun havaintopaikan lähellä sijaitsevat muun muassa suositus lenkkeilyyrat Joutsan pururata ja pitkospolut. Vaikkei varsinaista vaaraa enää olekaan, niin Ilmonen kehottaa harkitsemaan ainakin tämän päivän ajan muita lenkkeilymaastoja.

Aamupäivällä muun muassa radiossa annettu kehotus välttää liikkumista alueella sai paikalliset liikkeelle, vaikka kehotuksen tarkoitusperä oli toinen. Ihmisiä vieraili alueella autoilla kohtuullisen runsaasti.

JOUTSAN SEUTU SEURAA TILANNETTA VERKKOSIVUILLAAN TARVITTAESSA.