Luhankaan valokuituverkkoa rakentava Kuuskaista tarvitsee ennakoitua huomattavasti suuremman takauksen toimintansa rahoittamiseksi.

Kunnanhallitus päätyi maanantaina esittämään enintään 699.000 suuruista takausta. Takauksesta päättää kunnanvaltuusto.

Päätökseen eriävän mielipiteen jättänyt Martti Markkanen (kok.) muistuttaa, että takaustarve oli alunperin vain reilut 300.000 euroa. Hänen mukaansa Luhankaan perustettavasta verkkoyhtiöstä saattaa muodostua tappiollinen, koska liittyjien määrä on jäämässä alhaiseksi.

Osuuskunta toivoo myös maksupestien aikaistamista. Niin sanotusta kuntaosuudesta Luhanka on maksanut noin puolet ja loput oli tarkoitus maksaa loppuvuodesta. Tällä tietoa osuuskunta saa rahansa jo kesäkuussa.

LUE LISÄÄ VIIKON 25 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100