Raha-aukion kioskikiistaan saataneen ratkaisu toukokuun loppupuolella. Asia nousi julkisuuteen viime talvena, kun Joutsan kunnan rakennusvalvonta kehotti yrittäjä Tarja Hukieta purkamaan kioskinsa vailla lupaa olleen katoksen. Hukiella oli vuokrasopimus paikasta kunnan kanssa, mutta ei tarvittavia lupia rakennusvalvonnalta.
Lupa-asia on tämän jälkeen tarkentunut siten, että myös grillivaunun pitkäaikainen sijoittaminen paikalle vaatii rakennusvalvonnalta luvan katosluvan lisäksi. Tätä lupaa ja myös lupaa katokselle Hukie on sittemmin hakenut.
Rakennustarkastaja Jyrki Koponen vahvistaa, että lupa-anomukset ovat sisässä. Asiasta päättävänä lupaviranomaisena hän ei kuitenkaan voi ottaa sen enempää kantaa keskeneräiseen asiaan.
Kunnanhallitus käsitteli aihetta kokouksessaan toissa maanantaina vuokrasopimuksen näkövinkkelistä. Kunnanhallitus velvoitti yrittäjää noudattamaan solmittua vuokrasopimusta ja purkamaan rakennelman.
Koponen odottaa päätöksen lainvoimaisuutta ja ratkaisee sitten lupa-asian. Näin ollen ratkaisu saataneen siis toukokuun loppupuolella.

LUE LISÄÄ VIIKON 20 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100