Todennäköistä on, että Joutsaan on rakennettava osittain tai kokonaan uudet tilat terveyskeskukselle nykyisten peruskorjauksen sijaan. Tämä käy ilmi reilun vuoden ajan toimineen terveyskeskuksen suunnittelutyöryhmän loppuraportista.

Nykytilojen peruskorjausaste on arvioitu korkeaksi. Tämä ei kuitenkaan ole ainut syy uusille. Terveyskeskuksen palvelu- ja toimintamallit tulevat muuttumaan lähitulevaisuudessa huomattavasti.

Muun muassa nämä johtopäätökset ovat luettavissa reilun vuoden ajan toimineen terveyskeskuksen suunnittelutyöryhmän loppuraportista.

Työryhmän toimikausi päättyi valtuustokauden vaihtuessa, ja viime viikolla perusturvalautakunta nimesi uuden. Peruspalvelujohtaja Päivi Hakulinen arvioi, että uusi työryhmä saanee esityksen terveyskeskuksen ratkaisuista valmiiksi noin vuoden kuluttua, eli keväällä 2014.

Käytännössä työryhmältä odotetaan vastausta siihen, millaisia terveydenhuollon palveluita Joutsassa tarvitaan ja millaiset tilat niitä varten on järjestettävä.

– Entisellä menolla ei voi jatkaa, sillä palveluiden kysyntä nousee ja palvelutarpeet muuttuvat. Nykyinen henkilöstömäärä ei riitä. Heti alkuvaiheessa palveluitaan kehittävät tahot menestyvät varmasti tulevaisuudessa, sanoo Päivi Hakulinen Joutsan Seudulle.

LUE LISÄÄ VIIKON 18 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100