Rutalahtiset aikovat rakentaa kylälle uuden koulun korvaamaan vanhan Koskikaran koulun. Rutalahden nuorisoseuran puheenjohtaja Samuli Huikko kertoo, että kylällä on jo valmis malli koulutalon toteuttamiselle. Talovalmistajan pakettiratkaisuna ja osin talkoovoimin rakennettaisiin 191 neliön koulutalo, joka olisi mahdollista saada valmiiksi koulujen syyslukukauden alkuun mennessä. Rakennuttajana olisi kyläläisten muodostama kiinteistöyhtiö. Tila vuokrattaisiin kunnalle koulukäyttöön.
– Myöhemmässä vaiheessa 3–4 vuoden päästä on suunnitelmissa isomman koulu- ja kylätalon rakentaminen. Nyt tehtävä rakennus voisi tällöin siirtyä lasten päivähoidon käyttöön, kertoo Samuli Huikko.
Koulurakennuksen kustannusarvio on verottomana noin 320.000–350.000 euroa. Rakentaminen edellyttää kunnalta pikaisia päätöksiä tilojen vuokraamisesta.

LUE LISÄÄ VIIKON 14 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100