Joutsan seurakunnan maksuvalmius on huonoissa kantimissa. Tulot eivät vastaa kuin korkeintaan henkilöstömenoja. Niinpä kaikkeen muuhun täytyy syödä kuormasta.

Kirkkoneuvosto on ottanut 100.000 euron tilapäislainan ja se on aikomus maksaa kesäkuussa erääntyvällä määräaikaistalletuksella. Rahaa tarvitaan muun muassa Pekkasen leirikeskuksen korjaukseen ja Leivonmäellä sijaitsevan öljysäiliön vaihtamisen kuluihin.

Talouspäällikkö Eila Pälvimäen mukaan tilanteen korjaamiseksi on karsittava menoja. Tämä on ollut tiedossa jo pitkän aikaa, mutta varsinaiset aktiiviset toimet puuttuvat toistaiseksi. Seurakunnalla on esimerkiksi tarpeettomana myytäviä kiinteistöjä Leivonmäellä ja Joutsassa, joita ei kaupattu millään lailla, vaikka päätökset siitä ovat olemassa.

– Henkilöstöä ei pysty enää karsimaan puuttumatta toiminnan tasoon. Toinen vaihtoehto ovat lomautukset. Ne eivät pidemmän päälle ole kuitenkaan kestävä ratkaisu, sanoo Pälvimäki.

LUE LISÄÄ VIIKON 12 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100