Joutsan pankkiaukiolla sijaitsevan Jousan Grillin yhteyteen rakennettu katos on tulkittu vuokrasopimuksen vastaiseksi. Rakennusvalvonta on käskenyt poistaa katoksen huhtikuun loppuun mennessä.
Ensimmäisen kerran grillin yhteyteen rakennetusta katoksesta on keskusteltu jo viime vuoden maaliskuussa, kun vuokrasopimus uusittiin. Vuokrasopimuksessa ei ole mainintaa lisärakennelmasta. Kunnanhallitus vaati tuolloin, että rakennuslupa katokselle on haettava.
Asiaa käsiteltiin seuraavan kerran viime kesäkuussa. Kunnanhallitus linjasi, että paikalla voi olla grillivaunu, mutta ei lisärakennelmia. Rakennusvalvonnan grillille tammikuun alussa antama purkuvaatimus tuotiin viime viikon maanantaina kunnanhallituksen tiedoksi.

Grillin omistaja Tarja Hukie ihmettelee kunnan toimia. Hukien mukaan katosta rakennettaessa rakennustarkastaja Jyrki Koponen ei kertonut sen olevan sopimuksen vastainen, tai että se vaatisi rakennuslupaa. Piirustusten toimittamisen jälkikäteen piti riittää. Hukie on tehnyt valituksen purkuvaatimuksesta.
– Nyt voi vain odottaa. Jos katos kuitenkin joudutaan purkamaan, ei grilli voi enää talvisin toimia.

LUE LISÄÄ VIIKON 11 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100