Rutalahden Koskikaran koulun päiväkotisiiven päivähoitotilat tullaan sulkemaan niin pian kuin mahdollista. Samassa siivessä sijaitseva Rutalahden lainausasema on jo suljettu. Taustalla on viime viikon maanantaina käyttöön saadun kuntotutkimuksen analysointi sisäilmatyöryhmässä.
Viikko sitten kokoontunut kunnan asettama sisäilmatyöryhmä totesi raportin perusteella, että Koskikaran rakennus sisältää sen verran paljon riskejä, että jäljelle jääneiden toimintojen siirtäminen muualle on perusteltua. Sisäilmatyöryhmässä on edustajat muun muassa terveystarkastajista, lääkäreistä, työterveydestä, työsuojelusta sekä huollon ja käyttäjien puolelta.
– Etsimme kaikille pois siirrettäville toiminnoille korvaavat tilat jostain Rutalahdesta. Päivähoidolle on jo löytynyt korvaava tila lähistöltä ja lapset siirtyvät heti vuokrasopimusasioiden selvittyä. Tällä hetkellä ostamme lisäaikaa sillä, että Koskikaran päivähoitoryhmän tiloissa on ilmanpuhdistimia ja ne on lisäksi ylipaineistettu, kertoo kunnan tekninen johtaja Taneli Rasmus.

Kirjasto sulki omat tilansa niin ikään viime viikolla. Kirjastolle aiotaan etsiä korvaavat tilat jostain kylän alueelta. Sama koskee kerho- ja kokoontumistilojen toimintoja.

LUE LISÄÄ VIIKON 11 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100