Koskikaran kuntotutkimus kertoo pahoista vaurioista
Kunnan tilaama kuntotutkimus Koskikaran koulun ja päiväkotisiiven rakenteiden tämän hetken tilasta on valmistunut.

Raportti osoittaa, että rakennukset ovat osin pahoin vaurioituneita kosteuden vuoksi. Muun muassa yläpohjan eristeet ovat molemmissa rakennuksissa eriasteisesti mikrobivaurioituneet vuosikymmenten aikana tapahtuneiden vesivuotojen takia.

Kuntotutkimuksen tehneen ISS Proko Oy:n johtopäätös on, että rakennusten peruskorjaaminen terveellisiksi ja turvallisiksi on hyvin vaikeaa. Korjaustyön lopputulos puurungosta ja muista riskirakenteiden johtuen on epävarma. Korjausasteen arvioidaan olevan vähintään 80–85 prosenttia. Johtopäätös on tältä osin samanlainen kuin mihin aikaisemmin syksyllä tehnyt kuntoarviokin päätyi.

Joutsan teknisen johtajan Taneli Rasmuksen mukaan Koskikaran kuntotutkimus ei tuonut mukanaan isoja yllätyksiä.

– On selvää, ettei korjauksiin varattu määräraha riitä alkuunkaan. Aiemmin olemme linjanneet, ettei kosteusvaurioita siedetä tai peitellä koulu- ja päiväkotirakennuksissa. Tällä linjalla olemme ajatelleet pysyä. Rakennuksen terveellisyyttä ei pienellä remontilla voida taata, sanoo Rasmus.

Asiaa käsitellään seuraavan kerran keskiviikkona 6. maaliskuuta kokoontuvassa sisäilmatyöryhmässä ja myöhemmin loppukuusta sivistyslautakunnassa, jonka toimeksiannosta tutkimus tehtiin.

LUE LISÄÄ VIIKON 10 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100