Joutsan opinto-ohjaaja Sanna Pienmäki vetoaa seutukunnan yrityksiin ja yrittäjiin, jotta työelämään tutustumispaikkoja olisi riittävästi tarjolla yläkouluikäisille. Hän toivoo, että yrityksissä kiinnitettäisiin huomiota myös työviikon sisältöön.

Viimeisen vuoden–parin aikana on noussut esiin uutena ilmiönä, että joissakin paikallisissa yrityksiä on kieltäydytty tet-harjoittelijoista. Kovin laajasta ongelmasta ei vielä ole kyse, mutta aiemmin kieltäytymiset olivat harvinaisia yksittäistapauksia. Mikäli tilanne pahenee, saattaa eräille suosituillekin aloille joutua hakemaan tet-paikkaa naapurikunnista.

Monelle nuorelle tet-jakso on ensimmäinen kosketus työelämään. Toinen tet-viikkojen merkitys liittyy puolestaan nuorten jatko-opintoihin.

LUE LISÄÄ VIIKON 8 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100