Arviolta puolella metsänomistajista ei ole omista metsätiloistaan minkäänlaista tarkkaa metsävaratietoa. Tähän tilanteeseen tulee nyt muutos, kun Metsäkeskus avaa uuden Metsään.fi-palvelun metsänomistajille. Internetissä toimivassa palvelussa metsänomistaja voi tarkastella omistamiensa metsätilojen metsävaratietoja. Tulevaisuudessa järjestelmää voi hyödyntää muun muassa metsäkauppojen tai viranomaisilmoitusten teossa.
Metsävaratiedot on kerätty muun muassa niin sanotulla laserkeilausmenetelmällä, ilmakuvauksilla sekä koealojen mittauksilla. Lisäksi palveluun on lisätty metsäsuunnitelman tietoja, mikäli metsätilalla on tuore suunnitelma olemassa.
Joutsa ja Luhanka ovat verkkopalvelun käyttöönotossa eturintamassa koko Suomessa. Luhangan alueelta verkkopalvelu on kaikkien metsänomistajien käytettävissä ja Joutsassakin lähes kaikkien. Metsäkeskus aloittaa metsänomistajien koulutustilaisuudet tällä viikolla Luhangassa ja myöhemmin Joutsassa.

LUE LISÄÄ VIIKON 3 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100