Joutsan uuden kunnanhallituksen vastuutehtävät saatiin loppujen jaetuksi ilman äänestyksiä. Poliittiset ryhmät neuvottelivat paikkajaot kuosiin juuri ennen kalkkiviivoja, ja uusi valtuusto jakoi siten sujuvasti luottamushenkilöpaikat.
Keskustan Pekka Hytönen nostettiin kunnanhallituksen puheenjohtajaksi. Kunnanhallituksen varapuheenjohtajaksi tuli demareiden Keijo Suomalainen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi kokoomuksen Sami Heino. Valtuuston puheenjohtajan nuija meni odotetusti keskustan Heikki Kuurneen käsiin.
Hytönen myös avasi uuden valtuuston kokouksen vanhimpana läsnä olleena valtuutettuna. Hän ennusti myllerryksen aikaa tulevalle nelivuotiskaudelle.
– Myllerryksestä huolimatta me olemme kuitenkin päättäneet selviytyä. Valtuuston pitää skarpata itsenäisen Joutsan puolesta. Vain hyvällä yhteistyöllä ja keskinäisellä luottamuksella voimme selviytyä haasteesta, linjasi Hytönen.

LUE LISÄÄ VIIKON 3 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100