Keski-Suomen kuntien välinen maakuntaviesti hiihdettiin loppiaisena Keuruulla. Joutsa otti kisassa omasta sarjastaan kaksoisvoiton. Kunnat oli jaettu asukaslukujen perusteella kahteen sarjaan.
Joutsa ja Pihtipudas olivat kumpikin mukana kahdella joukkueella ja Hankasalmi sekä Uurainen yhdellä joukkueella. Pienten kuntien viesti sisälsi kahdeksan osuutta.
Viestin aloittivat miehet 6 km:n osuudella ja perinteisellä tyylillä. Vaihtoon tulivat Joutsan kakkosjoukkueen Veli-Matti Räsänen ja ykkösjoukkueen Jere Rossi ensimmäisinä kaikista osallistuneista joukkueista. Räsänen voitti Rossia 4,8 sekuntia.
Ykkösjoukkueen viestiä lähti jatkamaan N16-sarjan Nelli Heikkinen ja kakkosjoukkueen viestiä Bettina Törnvall. Matkan pituus oli 2 km. Vaihtoon Heikkinen tuli edelleen ensimmäisenä ja Törnvall tuli kolmantena, sillä Jyväskylän ykkösjoukkue oli ohittanut Joutsan kakkosen.
Kolmas osuus 2 km oli M14-sarjalle. Valitettavasti Joutsassa ei nuoria poikia kiinnosta tänä päivänä hiihto, joten osuuden joutuivat hiihtämään tytöt. Ykkösjoukkueessa Tuuli Liukkonen ja kakkosjoukkueessa Erika Haapala hoitivat osuutensa tyylikkäästi. Liukkonen oli pienten kuntien sarjalaisista toinen ja Haapala neljäs eli usea poika joutui katselemaan näiden tyttöjen selkiä. Koko viestissä Joutsa oli tämän osuuden jälkeen vielä toinen. Ainoastaan Jyväskylä ykkönen ohitti Liukkosen. Törnvall tuli neljäntenä vaihtoon.
Neljäs osuus 6 km oli M18, M 50 ja N. Joutsa ykkösen viestiä lähti viemään Riikka-Liisa Räsänen ja kakkosen viestiä Riku Kuitunen. Räsänen oli sarjassaan osuuden ykkönen ja Kuitunen kolmas. Kokonaiskisassa Joutsan ykkönen oli vielä toisena ja kakkonen seitsemäntenä.
Viidennestä 2 km:n osuudesta lähtien hiihtotyyli muuttui vapaaksi. Osuuden hiihtäjän tuli olla M12- tai N12-sarjalainen. Joutsa ykköseltä viestiä lähti jatkamaan Anniina Haapala kakkoselta Chrisse Törnvall. Törnvall oli osuudellaan toinen ja Haapala neljäs. Kokonaistilanteessa Joutsa ykkönen oli edelleen toinen. Kakkonen nousi tällä osuudella kuudenneksi.
Kuudes osuus 3 km oli naisten osuus. Joutsa ykkösen viestiä vei Jenni Ilmonen ja kakkosen viestiä Jutta Ilmonen. Jenni Ilmonen oli osuudellaan toinen ja Jutta Ilmonen neljäs. Kokonaiskisassa Joutsa ykkönen tuli nyt vaihtoon kolmantena, sillä Keuruu oli ohittanut Joutsan. Kakkonen oli nyt yhdeksäs.
Seitsemäs osuus 3 km oli M60. Joutsa ykköseltä viestiä lähti jatkamaan Seppo Hurri ja kakkoselta Raimo Kaukonen. Hurri oli osuudellaan kolmas ja Kaukonen toinen. Kokonaiskisassa ykkönen oli neljäs edellään siis Jyväskylä ykkönen, Keuruu ja Jyväskylä kakkonen.
Kahdeksannelle osuudelle M 9 km eli pienten kuntien viimeiselle osuudelle lähti Joutsa ykkösen Tomi Oittinen ja kakkosen Marko Hartonen. Oittinen piti Joutsan kokonaiskisassa neljäntenä. Hartonen toi viestin maaliin tässä vaiheessa kokonaiskisan sijalla 12. Oittinen oli koko joukon yksityisajoissa toinen edellään ainoastaan Jyväskylän Ville Tuukkanen.

LUE LISÄÄ VIIKON 2 JOUTSAN SEUDUSTA
Tee kestotilaus: p. 0201 876 100